-

.«Γιατί έτσι γουστάρουμε»

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ζούμε απίστευτες καταστάσεις. Η νέα Μεταπολίτευση με τη σφραγίδα της Αριστεράς είναι εδώ. Ή μάλλον η νέα… Χούντα που ακολουθεί την πιο ήρεμη πολιτικά περίοδο της Ελλάδας εδώ και πολλές δεκαετίες.
Μπορεί η Μεταπολίτευση να έχει χίλια δύο προβλήματα και να ανέδειξε όλα τα κακά του ελληνικού λαού, όμως, είναι μια περίοδος έμπλεη δημοκρατίας, ίσως περισσότερη από αυτή που έπρεπε, αλλά ποιος να βάλει περιορισμούς στο πόση δημοκρατία χρειάζεται ένας λαός;
Αυτή την περίοδο ήρθε να διαταράξει η αριστερά. Με δημοκρατικές διαδικασίες μπήκε στη ζωή μας ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς επιλέξαμε τον Τσίπρα να μας κυβερνήσει κι εμείς τον Νίκο Παππά να κάνει κουμάντο στη ζωή μας. Όμως, σιγά – σιγά συνετελέσθη ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα, όπως το είπε και ο Τσίπρας στη Βουλή. Από την προσπάθεια για επιστροφή στη δραχμή πέρυσι και την εισβολή στο Νομισματοκοπείο μέχρι όλα αυτά που συμβαίνουν με τις τηλεοπτικές άδειες. Η Χούντα της Αριστεράς και ο Γεωργαλάς του ΣΥΡΙΖΑ, ο καναλάρχης κύριος Παππάς, αποφάσισε και διατάσσει.
Η μαύρη... τροπολογία που αποσύρθηκε άρον άρον προέβλεπε αυστηρά πρόστιμα, μπλόκο στη διαφήμιση και φυλακίσεις για όσα κανάλια δεν θα συμμορφώνονταν και συνεχίζαν να εκπέμπουν. Μάλιστα, προέβλεπε ότι θα πρέπει να πέσει «μαύρο» στα κανάλια αυτά πέντε μέρες μετά από την οριστική παραχώρηση των αδειών στους τέσσερις καναλάρχες. Οι κυρώσεις θα ισχύαν πέντε ημέρες μετά από την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα καθόριζε οριστικά τους αδειούχους, έλεγε η τροπολογία η οποία και αποκάλυψε γιατί όλη αυτή η πρεμούρα και γιατί όλα αυτά τα δρακόντεια μέτρα κατά του Mega (σαρώνει τη διαφήμιση έστω και χωρίς ενημερωτικό), του Alpha, του Star, του Ε και όποιου άλλου καναλιού δεν έχει πάρει άδεια.
Προφανώς ο καναλάρχης του Μαξίμου αντιλήφθηκε το κράξιμο που θα έτρωγε η κυβέρνηση με την φασιστική αυτή ντροπολογία ή ήρθε σε κάποιο προσωρινό ντιλ με την διαπλοκή (παλιά και νέα), έκανε ένα βήμα πίσω και αποφάσισε να ρίξει το «μαύρο» και τις κυρώσεις μετά από τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Ασχέτως από την εξέλιξη αυτή, είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα σε λίγο καιρό θα μπορεί να βλέπει μόνο τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΡΤ του Παππά. «Μαύρο» λοιπόν με ολίγη... παράταση από το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ με το έτσι θέλω εν έτει 2016.
Θα κλείσουν τόσα κανάλια, θα πάνε στο σπίτι τους τόσοι εργαζόμενοι επειδή έτσι γουστάρει η νέα Χούντα.
Η αριστερή Χούντα θα κλείσει τα κανάλια και μπράβο της, με την αιτιολογία ότι η αγορά δεν σηκώνει πάνω από 4. Μετά τι ακολουθεί; Ούτε η αγορά των εφημερίδων αντέχει τόσες; Θα τις κλείσει κι αυτές διά νόμου; Και στη συνέχεια θα κλείσει και τα ραδιόφωνα και σειρά θα πάρουν τα sites; Σε μια εποχή όπου η πληροφορία διαχέεται με τόσα πολλά μέσα και τόσο γρήγορα είναι δυνατόν να υπάρχουν περιορισμοί, «μαύρα» και λουκέτα; Είναι δυνατόν η ενός ανδρός αρχή, να κλείνει κανάλια; Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί ότι ετσιθελικά ένα τσούρμο κομμουνιστόσκυλα να κάνουν ό,τι γουστάρουν; Είναι δυνατόν να μην ερωτάται ούτε ο κόσμος ο οποίος στις δημοσκοπήσεις λέει ότι αυτό το κόλπο με τις άδειες το έστησε ο Τσίπρας για να ελέγξει την ενημέρωση;
Μας φαίνεται αδιανόητο πώς ένας άνθρωπος ποντάρει την πολιτική του καριέρα στο να κλείσει τα κανάλια και στους εργαζόμενους να δώσει ψίχουλα για επιδόματα ανεργίας.
Αυτό θα μπορούσαμε να το περιμένουμε από ακραίους, δεξιούς ή αριστερούς. Αλλά από αυτούς που πλασάρονται ως οι νέοι Σοσιαλδημοκράτες, είναι πράγματι εξωφρενικό και προκλητικό.

Ο Παττακός και οι υπόλοιποι χουντικοί πέθαναν. Ζήτω οι Παττακοί της Αριστεράς.

Www.zografiotisEDO.blogspot.com

Www.zografiotisEDO.blogspot.com